Tidningsartikel 16

Bo Setterlind var poeten och författaren som skrev en mängd dikter och böcker. Jennifer ville skriva en artikel om honom då han bodde i Strängnäs i merparten av hans liv och har dessutom en park uppkallad efter sig.

 

Hon intervjuade en man som var vän och kollega till Bo och som bidrog med roliga anekdoter och en inblick i Bo Setterlind som person.

 

Artikeln publicerades digitalt i tidningen Måsen i början av augusti 2022.

Tidningsartikel 15

Jennifer skrev en artikel till tidningen Måsen där en lokal författare och en bokklubb med barn och ungdomar tillsammans skulle ta fram en spänningsroman som en del av 500-årsfirandet i Strängnäs.

Tidningsartikel 14

I juli 2022 besökte Jennifer den årliga festivalen ”Nordiska mästerskapen i Food Truck” som gick av stapeln i Mariefred. Hon intervjuade bland annat projektledaren och skrev sedan en artikel till tidningen Måsen.

Tidningsartikel 13

I juli 2022 besökte Jennifer tändningen av en kolmila ute vid Skottvångs grufva i Åkers styckebruk. Detta skrev hon sedan en artikel om där hon intervjuade ordförande och två kursdeltagare som precis hade lärt sig kolning. Hon fick också läsa på om hur kolning rent konkret fungerar. Artikeln publicerades digitalt i tidningen Måsen.

Tidningsartikel 12

Trenden om hemester växer för varje år efter pandemin och det här ville Jennifer skriva en artikel om. Hon intervjuade båda kommun, riksförbund och campingchef. Tidningen publicerades i tidningen Måsen i början av juli 2022.

Tidningsartikel 11

Ännu en artikel publicerad i tidningen Måsen! Den här gången skrev Jennifer om initiativet Tusen Trädgårdar där tusentals personer runtom i landet bjuder in till en öppen trädgård. I Strängnäs bodde en inspirerande konstnärssjäl med en förkärlek till allt det som växer. Artikeln fick ett dubbeluppslag och hamnade även på förstasidan.

Tidningsartikel 10

Efter att ha haft flera problem med Tosteröbron i Strängnäs ändrades öppningstiderna under sommaren 2022. Jennifer är själv boende på Tosterö och bestämde sig för att skriva om detta till tidningen Måsen. Artikeln publicerades endast digitalt.

Tidningsartikel 9

En gråmulen dag med ena stunden regn och andra stunden sol, besökte Jennifer fordonsmuseet Arsenalen utanför Strängnäs. De arrangerade bilfika för bilentusiaster för tredje gången och hade flera stammisar på besök. Det hela ledde till en artikel i tidningen Måsen som kom ut på midsommarafton 2022.

Tidningsartikel 8

Jennifer skrev en artikel till tidningen Måsen som handlade om midsommar och dess historia. Där beskrev hon den kristna historian bakom högtiden och intervjuade flera människor. Tidningen kom ut på midsommarafton 2022.

Tidningsartikel 7

Inför midsommar 2022 skrev Jennifer en kort artikel om vad man kan hitta på runtom i kommunen. Artikeln publicerades digitalt i tidningen Måsen ett par dagar innan midsommarafton.