Hemsida till campingen

Under sitt andra år på Sundbyholms Camping fick Jennifer mer ansvar, bland annat fick hon göra om hemsidan. Den tidigare svarta, tråkiga sidan blev full av färg, bilder och energi. Mer än hälften av bilderna är tagna av Jennifer själv. Den nya hemsidan blev också trespråkig med en svensk, en engelsk och en tysk version.

Den gamla startsidan finns i slutet av bildspelet.

Starka Händer

I början av 2021 fick Jennifer se ett inlägg på Facebook där en ideell förening ville ha hjälp med en hemsida. Hon tog på sig uppdraget och skapade en trespråkig hemsida på bara en vecka. Detta var helt pro bono.

 

Starka Händer började som en Facebook-grupp under coronapandemin och växte till en ideell förening som hjälper utsatta människor i samhället. De arbetar bland annat med att bygga broar mellan nyanlända och det svenska samhället genom att utbilda i språk, rättigheter och lagar.

 

www.starkahander.se

Födelsetavlor

Under sin mammaledighet satt Jennifer och utforskade sin kreativitet genom att skapa en födelsetavla till sin nyfödde son. Det ledde till önskemål från vänner och bekanta vilket resulterade i 24 olika varianter – skapade i Adobe InDesign.

Bilwiki

Under min anställning som Web Content Editor på OKQ8 fick jag i uppdrag att skapa ett uppslagsverk för bilägare. Under ett halvårs tid samlade jag fakta, allmänna tips och bilder, detta för att kunna skapa 60 unika landningssidor med information om bilvård, trafiksäkerhet, miljö och mycket annat.

Bilwiki på www.okq8.se >

Personlig portfolio

Under sommaren 2015 skapade Jennifer en portfolio i Adobe InDesign för att visa upp arbetsprover och personlighet i samband med jobbsökande. Tanken var att skapa något som en potentiell arbetsgivare kan titta på efter att ha läst CV och brev, och innan hen besöker denna hemsida. Hon har blandat text, bild och layout samt slängt in lite allmän fakta som kan vara kul att veta. Allt material i portfolion är hennes eget.

 

Se hela portfolion här.

Produktkatalog

Under tre års tid har Jennifer tagit fram produktkataloger åt familjeföretaget Tweega Home Design – en webbutik med inredning- och presentartiklar. Hon har stylat och fotograferat miljöbilder som använts på sociala medier och i webbutiken. Nästan alla miljöbilder i den här katalogen är tagna av Jennifer. Klicka här för att bläddra i katalogen.

Examensarbete

Jennifers examensarbete från 2014 gick ut på att locka ungdomar till tekniska och industriella gymnasieutbildningar i Eskilstuna. Det här var hennes största självständiga arbete och byggde bland annat på vetenskapliga teorier kring exempelvis retorik och ungdomars syn på läsning. Hennes idé var att skapa ett intresse hos målgruppen genom att göra en gestaltning med otippade budskap i en otippad form och på en otippad plats. Här kan du ta del av hela arbetet.

Creativity

I januari 2014 fick Jennifer i uppgift på högskolan att skapa en bok om sig själv. I hennes fall resulterade det i en tidning som hon valde att döpa till Creativity. I den här tidningen kan du läsa om Jennifer, hennes utbildning och bakgrund samt lite om olika platser hon har besökt. Man kan säga att det är artiklar av och om Jennifer som dels visar upp personlighet men också kompetens. Både Adobe Photoshop och Adobe inDesign krävdes till denna uppgift. Du kan bläddra elektroniskt i tidningen genom att klicka här.

Investera i livet

Under en kurs på högskolan fick studenterna i uppdrag att fördjupa sig inom ett valfritt ämne. Jennifer valde att göra en handbok i privatekonomi som var riktad mot ungdomar. Till hennes hjälp hade hon Konsumentverket som också har gått igenom och godkänt innehållet. Handboken var tänkt att skrivas till och för ungdomar som precis tagit studenten och nu ska ge sig ut i vuxenlivet med allt vad det innebär. Klicka här för att bläddra i handboken.

Tidningsartikel & layout

Under vårterminen 2013 fick Jennifer i uppgift att formge en artikel som hon skrivit i en tidigare kurs. Alla skulle utgå från en existerande tidning och anpassa språk och form efter sitt val – i hennes fall blev det tidningen Chef. Uppgiften var att skapa två olika varianter och det här är den första. Artikeln handlade om informatörernas viktiga roll i en organisation och hennes förhoppning var att chefer skulle få ögonen för sina informatörer och deras arbete. Klicka här för att läsa artikeln.